Skift til sommerdæk og vinterdæk

Skift til sommerdæk eller vinterdæk – besøg os i Middelfart

Når vejret skifter, er det vigtigt, at dine dæk skifter med. Det er vigtigt at skifte til sommerdæk, når vejret bliver lunt og vejene bliver varmet op, ligesom det er vigtigt at skifte til vinterdæk, når kulden melder sin ankomst, og vejene bliver glatte.

Skift fra sommerdæk til vinterdæk, eller omvendt, kan have stor betydning for din bils greb på vejen. Sommerdæk er ikke gearet til at kunne håndtere glat føre, ligesom vinterdæk ikke passer til sommerlige forhold.

Der er en vis risiko forbundet med at køre rundt med dæk, der ikke passer til forholdene. I værste tilfælde vil det få konsekvenser for din og dine medpassagerers sikkerhed.

Derfor skal du skifte til sommerdæk/vinterdæk

Der findes mange gode grunde til at skifte fra sommerdæk til vinterdæk og fra vinterdæk til sommerdæk. Den vigtigste af alle er den sikkerhedsmæssige betydning, dit greb på vejen har for både dig og dine medpassagerer.

Sommerdæk er designet til at køre, gribe og præstere bedre i temperaturer over 7 grader, mens vinterdækkene trives i koldere omgivelser med en anelse glattere underlag. De respektive dækdesigns bidrager bl.a. til kortere bremselængder på hver deres hjemmebane. 

Når vejret skifter fra koldt til lunt, vil det især være vigtigt at skifte, da vinterdæk hurtigere slides op. Dette har betydning for dækmønstret, som helst skal være minimum 3 mm. En hurtigere nedslidning af dækmønstret betyder desuden, at du skal have skiftet dine vinterdæk oftere, hvilket hurtigt kan løbe op i en dyr fornøjelse. 

Hvornår skal man skifte til sommerdæk?

Det kan være svært at komme med en nøjagtig dato for, hvornår det er passende at foretage skift til sommerdæk eller vinterdæk. De danske årstider varierer både i vind, vejr og temperaturer, hvilket kan medføre, at datoen for dit skift af vinterdæk til sommerdæk rykker sig fra år til år.

Som tommelfingerregel kan man gå ud fra, at det er passende at køre med sommerdæk fra april til oktober. I denne periode, vil vejene sjældent være belastet af hverken frost eller sne, hvorfor det vil være bedst med et sæt sommerdæk på bilen. En anden tommelfingerregel hedder sig, at man bør skifte til sommerdæk, lige så snart temperaturen er over 7 grader.

Når dette er sagt, er det dog altid vigtigt at orientere sig omkring vejrforholdene, inden man begiver sig ud i trafikken. På den måde undgår du at køre rundt i alt for glat føre med sommerdæk.

Hvornår skal man skifte til vinterdæk?

Ligesom med sommerdækkene er det svært at sige præcist, hvornår man bør foretage et skift til vinterdæk. Den hurtige læser vil bemærke, at vi anbefaler at køre med sommerdæk fra april til oktober, hvilket betyder, at man bør køre med vinterdæk fra november til marts.

Lige så snart temperaturen rammer 7 grader og derunder, vil der være risiko for glat føre. Luftfugtighed, tåge og nedbør kan alt sammen gøre det sværere at manøvrere på vejene, når temperaturen nærmer sig nulpunktet.

Det er altså svært at sætte et kryds i kalenderen for, præcist hvornår man bør skifte til vinterdæk. Men temperaturen og en generel opmærksomhed på vind og vejr er et godt pejlemærke. 

Råd og vejledning om dit skifte til sommerdæk eller vinterdæk

Er du i tvivl om, hvornår du bør skifte til sommerdæk eller vinterdæk, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 88 82 70 06 eller e-mail engelbrechtbiler@gmail.com.

 

AFTALE OM HJULSKIFTE OG OPBEVARING:

Hjulskifte m. opbevaring er en aftale om skifte og opbevaring af hjul i 6 mdr. efter aftalens udløb og vi endnu ikke har modtaget betaling vil dine hjul blive sat ud hvis de ikke afhentes bliver de destrueret.

Vi hjælper med alt fra rådgivning til montering af dine sommerdæk/vinterdæk. Og har du brug for at få opbevaret dine dæk indtil næste skift, hjælper vi også gerne med det.
Er dækmønstrene på dine dæk ved at være slidt ned, foretager vi også almindeligt dækskifte.

Børsen Gazelle 2021

Siden 1995 har Børsen hvert eneste år uddelt sin gazellepris til danske virksomheder, der oplever hurtig vækst. Udtrykket gazelle stammer fra den prestigefyldte kåring, der finder sted hvert år. Alle virksomheder kan i princippet blive udnævnt som en gazelle-virksomheder, hvis de lever op til en række af krav i forhold til deres omsætning og deres vækst. Det er ikke afgørende, om der er tale om mindre eller større virksomheder, og det kan være virksomheder indenfor alle brancher. Hvilke krav er der til gazellevirksomheder?
  • Din virksomhed skal være et ApS eller et A/S.
  • Din virksomhed skal som minimum have en omsætning på 1 million kroner eller komme ud med et bruttoresultat på 0,5 millioner kroner.
  • Du skal som minimum have offentliggjort fire regnskaber i din virksomhed.
  • Din virksomhed skal have oplevet vækst i omsætning eller bruttoresultat i hvert eneste af de fire regnskabsår.
  • Den samlede sum af det primære resultat i din virksomhed skal være i plus.
  • Du skal som minimum have fordoblet din omsætning eller dit bruttoresultat gennem de sidste fire regnskabsår.

20% pris garanti

Vi sikrer at vores kunder får den rigtige pris Hvis du fremviser et tilbud fra et mærkeværksted er vi 20% billigere. Vi sørger for at din reparation er til den bedste pris og i den højeste kvalitet. For yderligere spørgsmål ang. “20% pris garanti” er du meget velkommen til at kontakte os på – 88 82 70 06 – Tast 2        

Send værkstedsforespørgsel ved at udfylde formularen

Vi vender tilbage til dig for at fuldføre din booking

Ønsker du en lånebil?